Telefon 0723 579 442

Acte necesare

Cele mai importante documente pentru călătorie

inchiriere elicoptere

Dacă ați crezut că pasagerii care călătoresc cu documentația incorectă reprezintă o problemă minoră pentru transportatorii din lume, gândiți-vă din nou. Cei 60.000 de călători returnați la destinație sau la punctele de transfer de către autoritățile de imigrare în fiecare an provoacă situații stresante și frustrante pentru călători.

Fie că este vorba de reguli implementate recent sau de documente prezentate într-un format sau limba greșită, pasagerii și companiile aeriene se pot lupta să țină pasul cu cerințele în continuă schimbare. Acesta este motivul pentru care este mai important ca niciodată să fii bine pregătit pentru călătoria ta și să te asiguri că ai documentele de călătorie corecte, mai ales atunci când călătorești la nivel internațional.

De ce documente ai nevoie când călătorești într-o altă țară?

Documentele de călătorie și de sănătate necesare pentru călătorie pot varia în funcție de destinatie și situația personală. Acesta este motivul pentru care este important să vă pregătiți în avans și să utilizați instrumente precum Centrul de călătorie IATA pentru a obține sfaturi de călătorie personalizate. Specialiștii în imigrație IATA actualizează în mod constant aceste informații, dar regulile și reglementările se schimbă zilnic. Cu toate acestea, puteți fi sigur că aceste documente vă vor fi utile pentru orice călătorie:

Pașaport, viză de călătorie și carte națională de identitate

Identificarea corectă este fundamentul călătoriilor internaționale. Prin urmare, ar trebui să vă asigurați că aveți întotdeauna cu voi un document de identificare oficial. Puteți chiar să aveți mai multe documente, cum ar fi pașaportul, cartea națională de identitate sau permisul de conducere. Dacă nu vă simțiți confortabil să aduceți mai multe documente, puteți lua în considerare să aduceți copii ale acestora. Acestea pot fi utile în special dacă vă pierdeți pașaportul și trebuie să luați măsuri pentru a vă dovedi cetățenia la ambasada sau consulatul țării dumneavoastră.

Documente sanitare de călătorie

Documentele de călătorie medicale nu sunt noi pentru călătoriile internaționale. Anumite țări au cerințe de intrare de lungă durată, cum ar fi certificatele de vaccinare împotriva febrei galbene, totuși acest lucru a fost limitat la anumite țări, în timp ce cerințele de intrare pentru documentele de călătorie COVID-19 au fost aplicate de majoritatea țărilor din întreaga lume. În prezent, asistăm la o reducere a restricțiilor de călătorie legate de COVID-19, totuși este încă important să verificați cele mai recente reguli înainte de plecare, deoarece unele ar putea fi implementate într-un termen scurt.

Detalii de călătorie

Detaliile biletelor de avion, rezervările de cazare, confirmarea închirierii mașinii, toate sunt importante pentru călătoria dumneavoastră. Țineți evidenta cu toate rezervările și având copii ale itinerarului și rezervărilor cu  vă poate face călătoria să decurgă mult mai ușor. Poate ajuta la rezolvarea oricăror probleme în timpul check-in-ului la aeroport sau la hotel și este o modalitate simplă de a vă ajuta să vă urmăriți planurile de călătorie. Puteți să le aveți ca copii tipărite sau să utilizați una dintre numeroasele aplicații pe care le puteți găsi online. Puteți chiar să vă setați un memento pentru a face check-in sau pentru a rezerva un taxi la aeroport în avans.

Dovada asigurării medicale și de călătorie

Pot apărea situații neprevăzute și pot fi deosebit de stresante atunci când sunteți în străinătate. De aceea este importantă asigurarea de călătorie. Asigurarea de călătorie poate fi rezumată în două categorii principale:

  • Asigurare pentru cheltuieli medicale si
  • Asigurare pentru anularea călătoriei.

Este important să aveți la dumneavoastră o copie a certificatului de asigurare de călătorie. Companiile de asigurări oferă adesea un card sau un rezumat ușor de imprimat, care include detalii de contact în caz de urgență pe care ar trebui să le aveți întotdeauna la dumneavoastra sau puteți utiliza aplicația lor mobilă, astfel încât să aveți toate informațiile necesare la îndemână. De asemenea, este recomandat să contactați furnizorul de asigurări pentru a verifica ce anume este acoperit de planul dvs. de asigurare.

Acte necesare pentru calatorii cu elicopter sau avion inchiriat in Romania

Autoritatile aeroportuare solicita la imbarcarea intr-un avion inchiriat un document de identitate,  cu fotografie.

Documentul de identitate trebuie sa fie valid la data cand se executa zborul.

Lipsa acestuia poate sa duca la refuzul imbarcarii.

Minorii trebuie insotiti de un parinte, major, sau tutore legal. Pentru calatoriile cu avionul in strainatate minorii trebuie sa detina pasaport.